Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، عصر روز گذشته خبرنگاران خبرگزاری تسنیم و روزنامه فرهیختگان برای روایت آنچه در پنجشیر می‌گذرد، به سمت این شهر حرکت کردند. در حوالی شهر کوچک «گلبهار» در ولایت "پروان" نزدیک‌ترین نقطه به پنجشیر، یک ستون نظامی طالبان توقف کرده و آماده حرکت به سمت پنجشیر بودند.

این ستون نظامی شامل حدود ۲۰ دستگاه تویوتا و یک دستگاه تانک می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر تویوتا حدود ۱۱ نظامی طالبان را در خود جای داده بود. عمده تسلیحات آنان سلاح‌های سبک، دوشکا و آرپی‌جی بود.

تقریباً تمامی نیروهای طالب پشتون‌زبان بودند و توانایی سخن گفتن به فارسی را به سختی داشتند. به نظر می‌رسد جنگ در پنجشیر تمام شده و منطقه در کنترل کامل طالبان است.

با توجه به فضای داخل پنجشیر، فرمانده یگان زرهی طالبان از ورودمان به داخل شهر جلوگیری کرد. او قصد داشت مانع از فیلم گرفتن از تانک همراهشان شود و به همین علت اقدام به پاک کردن عکس و فیلم‌های موبایل یکی از خبرنگاران تسنیم کرد و در جریان گفت‌وگو در این باره، اقدام به ضبط وُیس رکوردر خبرنگار روزنامه فرهیختگان کرد.

این واکنش فرمانده طالبان باعث شد تا راننده‌ای که ما را از کابل به گلبهار آورده بود، از ادامه مسیر خودداری کند.
 


بعد از حدود نیم ساعت توقف در گلبهار، یکی از افراد محلی حاضر شد در ازای گرفتن پول بیشتر ما را تا پنجشیر ببرد.

در سراسر مسیر به دلیل کثرت حضور نیروهای طالبان و ایست بازرسی‌های متعدد، احتمال اخراج خبرنگاران از منطقه وجود داشت.

در مسیر رفت عمدتاً خودروهای نظامی یا خودروی فرماندهان طالبان در حرکت بودند و در مسیر برگشت نیز، خودروها و کامیونت‌های حامل اسباب و وسایل و حتی دام مردمی بود که در حال خروج از پنجشیر بودند.

تمام منطقه در تصرف طالبان بود و پرچم‌های سفید رنگ امارت اسلامی نیز در نقاط مختلف نصب شده بود. در مسیر رفت چند خودرو زرهی زمین‌گیر شده بود و ۳ خودرو نیز با توجه به حجم آسیب، احتمالاً با آرپی‌جی مورد هدف قرار گرفته بودند که مربوط به درگیری‌های روزهای گذشته بود. با توجه به مسیر حرکت خودروها، به احتمال بسیار زیاد، خودروها متعلق به نیروهای طالبان بوده است.

به جز این خودروهای سوخته، در طول مسیر اثری از خرابی در سطح شهر که حکایت از درگیری‌های سنگین و پرحجم از سوی دو طرف باشد، مشاهده نشد.

برخی از اهالی باقیمانده در پنجشیر هم از عدم درگیری شدید در منطقه خبر می‌دادند.

مهم‌ترین درگیری در منطقه «دره‌پرنده» شکل گرفته که نیروهای احمد مسعود توانسته بودند به طالبان کمین بزنند اما این کمین از سوی نیروهای طالبان شکسته خورده بود.

در پنجشیر جز چند خانواده و نیروهای طالبان کسی حضور ندارد. برق در برخی از مناطق پنجشیر وصل و در برخی مناطق قطع است. گفته می‌شود این برق اضطراری است.

بسیاری از اهالی شهر، خانه‌ها و مغازه‌های خود را بسته و از شهر خارج شده‌اند. زندگی در شهر به طور کامل مختل شده است و افراد بسیار کم باقی‌مانده، برای تأمین نیازهایشان با مشکل مواجه هستند.

بسیاری می‌گویند «احمد مسعود» از منطقه خارج شده است. نیروهای طالب می‌گویند او به تاجیکستان رفته است.

از بررسی اوضاع پنجشیر چنین بر می‌آید که مقاومت چندانی شکل نگرفته است.
 

 

 

 

 

 

 


منبع: خبرگزاری تسنیم

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: طالبان ولایت پنجشیر نیروهای طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۵۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ

به گزارش ورزش سه، شاید منشاء خیلی از عوض شدن‌ها در لابه لای همین شکست هاست.بهمن ۹۸ که یحیی آمد شیفته فوتبال هجومی و زیبا بود اما هرچه گذشت او نتیجه گراتر شد و اقتصادی . فقط آنهایی که زیر خاک اند تغییر ناپذیرند و شاید شکست در اراک یکی از همان پیچ هایی باشد که افکار هجومی اوسمار را در فوتبال ما تغییر دهد.شاید هم او درس بزرگی را از این ناکامی تاریخی گرفته و‌ دیگر اینچنین بی محابا دست به تغییرات گسترده نزند ! بی تردید ذهن‌‌ او همانند میلیون‌ها هوادار درگیر این است چه شد تیمش که گل نمی خورد، 
در کمتر از ۳۰ دقیقه ناگهان ۴ بار دروازه اش باز شد؟ کجای کار می لنگید؟ ایراد کار چه بود که قرمزها یک جام را در اراک جا گذاشتند و با چهره ای شوک‌زده در آستانه یکی از فینال‌های لیگ جاری( بازی چهارشنبه با سپاهان) به تهران بازگشتند؟

پرسش اول این است که آیا اوسمار همه واقعیت را می گوید و یا‌ تنها قسمتی از آن را؟ او در اراک گفت به هیج وجه به بازی با سپاهان فکر نمی کردم. کدهایی وجود دارد که حرف او را تائید می‌کند اما او نگفت تا دقیقه چند این نبرد حذفی، چنین افکاری داشت؟ موضوع دقیقا همین تغییر نگرش در حساس‌ترین دقایق بازی بود.

اوسمار جام می خواست.او در حال تثبیت ریشه هایش در فوتبال ایران به عنوان سرمربی موفق است ‌ تا بازار پر مشتری آسیا را به دست بیاورد ، اما شرط اول این است که او باید در فوتبال ایران به جام برسد. 

به همین خاطر او راست می گوید که به بازی با سپاهان فکر نمی کرده. بی ترس از خستگی و مصدومیت، با همان ترکیب همیشگی ( منهای غیبت اجباری عالیشاه) به اراک آمد. تیمش را هجومی چید و ۲ گل هم زد .

اما به نظر می آید بین ۲ نیمه، افکار محتاطانه، کم کم سراغش آمد. سروش رفیعی که یکی از مهم‌ترین عناصر تدافعی در جمع کردن توپ های سوم‌ و سرگردان در ۱۸ تیم خودی و همچنین طراح اصلی حملات است، جای خود را به وحید امیری داد. با این وجود وحید به جلو رفت و خدابنده لو جای سروش را پر کرد. در اوج حملات آلومینیوم در شروع نیمه دوم، پرسپولیس باز هم  در دفاع مستحکم نشان داد.اما از دقیقه ۶۰ تعویض های اوسمار رنگ و بوی بازی با سپاهان را گرفت. بیرون کشیدن ۳ عنصر موثر هجومی ( ترابی، کریم و ارونوف) عملا خیال حریف را از حملات پرسپولیس جمع کرد اما یک تعویض خیلی خاص در این بین انجام شد که اوسمار نمی تواند بگوید آن را صرفا به واسطه جریان بازی انجام دادم. دانیال اسماعیلی فر بخاطر محرومیت ،بازی با سپاهان را از دست داده است. اوسمار در ۱۵ دقیقه انتهایی قصد آزمایش فرجی در آن منطقه را داشت. بدون آنکه دانیال از زمین خارج شود،  فرجی به دفاع راست رفت و دانیال جای ترابی را گرفت .

از دقیقه ۸۵ تا ۱۲۲ پرسپولیس ۴ گل خورد که در همه آنها رد پای تعویض های اوسمار هویدا بود.

سروش و خدابنده‌لو نبودند تا توپ‌های سرگردان در ۱۸ را جمع کنند.گل اول و دوم دقیقا از همین نقطه زده شد آن هم در روزی که ریگی خسته‌ و پر اشتباه بود.در صحنه گل سوم  شروین بزرگ به راحتی روی سر فرشاد فرجی، ضربه مهمی را زد و دست آخر در گل چهارم باز هم نفوذ از منطقه  راست، کات بک و عقب ماندن اسدبیگی و ضربه نهایی نقی زاده.

اینها همه کدهایی بود از ۴ گلی که اگر اوسمار دست به ترکیب اولیه اش نمی زد شاید هرگز ، زده نمی شدند! 
اگر حقیقتا اوسمار این تعویض ها را بی توجه به بازی با سپاهان انجام داده باشد باید گفت؛ خودکشی بی دلیلی را مرتکب شدی مرد ! (البته او این مسئله را تکذیب کرد).

سوال مهم‌ در مورد بیرو؛ در حد پنالتی هم آماده نبود؟
حق رفیعی جوان بود که در جام حذفی بازی کند، حتی اگر بیرانوند مشکل مصدومیت هم نداشت ، باز باید به واسطه چند نمایش تحسین بر انگیزی که او در لیگ انجام داده بود درون دروازه پرسپولیس قرار می‌گرفت .اما اوسمار مرتکب یک اشتباه بزرگ شد. او می توانست بیرانوند را با خود به اراک ببرد تا هنگام ضربات پنالتی با میدان دادن به او نتیجه برد را تا ۸۰ درصد تضمین کند.یحیی فصل قبل مقابل پارس ون اصفهان با همین تعویض مانع خلق شگفتی ‌و شکست تیمش در اولین گام شد تا دست آخر فاتح جام حذفی با شکست استقلال شود.مسلما ارزش بازی با سپاهان چند برابر جام حذفی است اما با توجه به اینکه بیرانوند ۵ روز قبل گج دستش را باز کرده بود‌ دست کم توانایی حضور در ضربات پنالتی را داشت. اما در این مورد ، اوسمار تصمیم سخت گیرانه ای را اتخاذ کرد. تصمیمی در حد از دست دادن یک جام.

حتی اگر  اوسمار بواسطه ارزش و اهمیت دیدار روز چهارشنبه، تیمی متشکل از ذخیره ها ‌‌و چند بازیکن اصلی را به مصاف آلومینیوم می فرستاد و حذف هم می‌شد، شاید خیلی ها این تصمیم را عاقلانه می دانستند . اما او تصمیم گرفت با همه قوا بیاید.با این وجود چند تصمیم موجب شد هم جام حذفی را از دست بدهد و هم تیمش را از حیث روحی و جسمی مستهلک کند.

احتمالات بعد از این وقایع
فعلا برای قضاوت زود است.شاید ساعت های پایانی روز چهارشنبه، در خاتمه دو بازی بسیار حساس ، تراکتور و استقلال در تبریز و سپس پرسپولیس و سپاهان در تهران بشود فهمید خسارت های این جام حذفی تا چه حد بوده است.

تنها خوش شانسی پرسپولیس این بود که سپاهان هم با ترکیب اصلی‌اش به اهواز رفت و با وجود شکست دادن استقلال ملاثانی، مجبور شد ۱۲۰ دقیقه در گرمای خوزستان بدود.

حوالی ساعت ۲۲ روز چهارشنبه بعد از انجام این دو دیدار، نمای بهتری از خروجی تصمیمات شامگاه جمعه به دست‌مان می آید.

بدترین اتفاق برای قرمزها این است که آنها بفهمند این شکست موجب شد در فاصله کمتر از ۵ روز ۲ جام را از دست بدهند.

البته با هر احتمالی در شکست ،تساوی و برد سرخابی‌ها در روز چهارشنبه،  فاصله آنها از هم آنقدر دور نمی شود که بگوئیم کار تمام شده است. در بهترین حالت برای آبی ها ، آنها در روز  شکست تراکتور و پرسپولیس،  می توانند ۴ امتیاز از رقیب پیش بیافتند .

از سوی دیگر در صورت پیروزی تراکتور و پرسپولیس، شاگردان اوسمار می توانند با دو امتیاز بیشتر ،صدرنشین جدید لیگ برتر شوند، نتیجه ای که قطعا غم تلخ حذف جمعه شب را با خود می‌شوید و می‌برد .

مهدی طاهرخانی

دیگر خبرها

  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • ۶ مرزبان ایرانی بازداشتی ازسوی طالبان آزاد شدند
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در شرق کشور