Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@20:28:15 GMT

‏پنجشیر یا سرزمین آبشاران + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۲۵۰۳

‏پنجشیر یا سرزمین آبشاران + تصاویر

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  ولایت پنجشیر، در شمال شرقی افغانستان موقعیت دارد که مرکز آن "بازارک" است. مکانی استراتیژیک که اسم دره شکست ناپذیر را به خود گرفته است در بین رشته کوه‌های هندوکش قرار گرفته است.

این دره سرسبز و زیبا میزبان هزاران توریست در جریان فصول سال خصوصا در زمستان و بهار میباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باشنده گان این ولایت اکثرا تاجک و به تعدای هم هزاره‌ها هستند.

این ولایت شامل هشت ولسوالی یا شهرستان به نام‌های پریان، خنج، عنابه، شتل، بازارک، دره و آبشار است

مردم این ولایت اکثرا به زراعت مصروفییت دارند، اما در این اواخر زراعت تکافوی مردم را نمیکند؛ و تعدادی از مردم در این مکان به استخراج سنتی از معادن پرداخته اند و از آن طریق کسب درآمد میکنند.

معادن همچون زمرد، لعل، لاجورد، دراین ولایت به ثبت رسیده است که شاید می‌توان مهم‌ترین آن را زمرد نامید که از قدیم الایام زمرد پنجشیر زبان زد خاص وعام بوده.

به سبب کوهستانی بودن، این ولایت دارای آب وهوای کوهستانی و سرد است.

توت، آلو، زردآلو، سیب و ناک یا گلابی از محصولات درختی در این ولایت است که میزبانان دسترخوان یا سفره پذیرایی خود را با آن رنگین می‌سازند.

توت یکی از محصولات این ولایت است که در بهاران میله‌ها یا دورهمی‌های زیادی بخاطر آن در این مکان برگزار می شود.

محصولات زراعتی این ولایت را می توان گندم و جو دانست

قَرصک یکی از سبک‌های موسیقی محلی در این ولایت است که به نام قرصک پنجشیر معروف است این سبک با توله و دایره یا همان نی و دف نواخته می‌شود.

شنا و بزکشی از جمله ورزش‌های قدیمی در این ولایت است. در این اوخر اسکی بازی نیز به ورزش‌های دیگر در این ولایت اضافه شده است.

هر سه شنبه با معرفی یکی از ولایت‌های زیبای افغانستان با تحریریه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پنجشیر افغانستان افغانستان گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۲۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.

کاظمی قمی در  گفت‌وگو با ایراف در خصوص حق‌آبه ایران و رویکرد نمایندگی ایران در مورد واکنش‌های دولت سرپرست افغانستان در این موضوع اشاره کرد: آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حق آب مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.

وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • ببینید | دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ مگر سیلاب به داد مردم سیستان برسد
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • خروش موج بیداری انسانی توسط دانشجویان/ حبس دموکراسی در سرزمین مدعیان مردم‌سالاری!
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • متعهد به برق رسانی یکسان در افغانستان هستیم
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • مسدود شدن راه های مواصلاتی در ۴ ولایت افغانستان